You are currently viewing Com recuperar arxius esborrats

En aquesta història d’alliberar d’espai lliure del disc dur, qui no ha esborrat alguna vegada alguna cosa sense saber com recuperar arxius esborrats?
Aquestes imatges de viatges, vídeos, fotos de noces i aniversaris, etc. En aquest article anem a parlar una mica sobre com recuperar arxius esborrats.

Cada dia que passa augmenta la quantitat d’informació sensible emmagatzemada en els ordinadors personals. Molta d’aquesta informació és única, exclusiva i no estan guardades en altres llocs, excepte en l’equip que va crear aquesta informació.
Un bon exemple són els arxius d’imatges i vídeos realitzats pels usuaris, que gràcies a la varietat i tecnologia de dispositius mòbils, es fa cada dia més fàcil generar aquest tipus de continguts.

Com recuperar arxius esborrats

En un equip, els arxius i directoris són com els capítols d’un llibre. Per trobar els arxius, hi ha un tipus d’índex que indica en quina posició de memòria hi ha l’arxiu. Cada vegada que es crea un nou arxiu, es crea un nou capítol en el llibre, i una entrada en l’índex, dient en què pàgina comença i en què pàgina acaba. Quan hem d’esborrar un fitxer o una carpeta d’aquest índex, es directe a la paperera de reciclatge del seu ordinador.

Com funciona la Paperera de Reciclatge?

Quan s’envia un fitxer a la paperera, no és realment eliminat. La paperera de reciclatge és com un directori especial. Només n’hi ha prou amb restaurar els arxius que hem enviat allà i tornaran a la carpeta original on estaven abans de ser eliminats.

Què passa si eliminar un arxiu des de la paperera de reciclatge? Es pot recuperar?

Quan s’elimina un arxiu de la paperera de reciclatge, no acaba de esborrar-se de veritat, sinó que esborra la línia de l’índex que diu que el fitxer. Per tant, encara és possible verificar cada arxiu i trobar el que desitjat. Li prendrà més temps, però és possible i les empreses que brinden servei de manteniment informàtic faran la feina per a vostè.

Enviar prèviament a la paperera de reciclatge als arxius eliminats ajuda a estalviar mals de cap a causa de possibles descuits a l’hora d’eliminar els arxius.

Per què de vegades no es pot recuperar arxius esborrats?

Suposem que el seu disc dur ha fet vessar la seva capacitat d’emmagatzematge. Imaginem que vostè vol descarregar les imatges del seu últim viatge i té el disc dur ple, llavors procedeix a esborrar algunes altres fotos per carregar les noves imatges.
Com el disc dur es trobava ple, l’espai que va alliberar amb les fotos esborrades, va ser ocupat per les noves imatges, per tant les anteriors es van perdre definitivament.

Què he de fer per recuperar arxius esborrats?

La regla principal és: no gravar res al disc o memòria USB dels que necessita recuperar arxius esborrats. Preferentment desconnecti el disc de l’ordinador i truqui a l’expert en recuperació d’arxius esborrats. A l’connectar el disc dur, fins i tot en un altre equip, de vegades el sistema operatiu crea arxius temporals en aquest disc, i això pot sobreescriure la informació requerida i fer que sigui impossible de recuperar.

Suggeriments:

  • Aprendre a fer còpies de seguretat
  • Faci-amb freqüència
  • Organitzi les seves còpies de seguretat i súbalas a plataformes al núvol, com ara a Google Drive.

Esperem hagi quedat clar aquest article sobre en quines situacions és possible recuperar arxius esborrats. Finalment, ens agradaria conèixer la seva opinió. Moltes gràcies.

¡Haz clic para puntuar esta entrada!
(Votos: 0 Promedio: 0)